Garnalen satésaus

Ingredënt: garnalen Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: 20 Bereidingstijd: 5 Ingrediënten: Boodschappen lijstje voor 4 personen

16 grote garnalen
1 middelgrote ui
2 eetlepel olijfolie
80 ml kant en klare satésaus Voorbereiding: Garnalen pellen en het staartstukje laten zitten. Uit de rug van de garnaal de donkere ader verwijderen door met een scherp mes een snede te maken.
Ui in fijne reepjes snijden. Bereiding: In een wok de olie verhitten en de ui roerbakken tot hij zacht begint te worden. Daarna de garnalen toevoegen en deze roerbakken tot ze net gaar zijn. Dit duurt ongeveer 2 minuten. Vervolgens de satésaus toevoegen en deze er goed doorheen roeren. Dit meteen serveren met een bolletje gekookte rijst. Oorsprong recept en illustratie: Recept :©1999 Lien Vijlbrief, Interwines.nl Wijnadvies: volle, aromatische, witte wijn Goed wijntje: Bodegas Olarra - Otonal -Rioja Blanco Beter wijntje: Montana Marlborough - Sauvignon-Semillion Blanc Best wijntje: Palacio de Bornos - Verdejo Rueda

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden