Geratineerde grietfilet met rookkaas en dille

Ingredënt: grietfilet Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: 5 Bereidingstijd: 20 Ingrediënten: Boodschappen lijstje voor 4 personen

1 teentje knoflook
4 stukken grietfilet (ca 150 gr elk)
1 eetlepel slaolie
25 gr. boter
zout
2 eetlepels fijngehakte dille + 4 toefjes
8 dunne plakjes rookkaas Voorbereiding: Verhit de grill voor op de hoogste stand.
Pel het teentje knoflook en snijd het in 3 lange stukjes. Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bereiding: Verhit de slaolie met de boter en knoflook in een ruime koekepan.
Bak de visfilets in het hete vet bruin en bijna gaar (ca. 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de visfilets).
Leg de vis in een ovenvaste schaal. Strooi er wat zout en de dille over. Leg de plakjes rookkaas op de filets en zet de schaal direct onder de hete grill. Laat de kaas snel smelten en goudbruin worden. Garneer met de toefjes dille. Oorsprong recept en illustratie: Recept :©1999 Nederlands Visbureau, Rijswijk. Wijnadvies: halfzware droge, krachtige witte wijn Goed wijntje: Domaine Preignes Le Vieux - Viognier de la Moure- VdP d'Oc Beter wijntje: Coopers Creek - Chardonnay 2001 Best wijntje: Sancerre - Domaine du Carroir Perrin

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden