Geroosterde andijvie met lamsworstjes

4 personen

2 krop andijvie

300 g gedroogde lamsworstjes

1 ui

1 paprika

2 tenen knoflook

1 dl olijfolie

2 eetl azijn

Peper en zout

100 g oude kaas(bij voorkeur komijnekaas)

100 g boter

Was de kroppen andijvie en houd ca. 8 mooie bladeren achter de hand voor de garnering.

Blancheer heel kort in gezouten water de 2 kroppen andijvie in zijn geheel, enkel tot ze zijn geslonken.

Dep ze droog op een handdoek en laat ze afkoelen.

Fruit de gesnipperde ui en paprika samen met de geplette knoflook in de olijfolie.

Snijd ze in de lengte door en bestrooi ze met de gefruite ui en paprika.

Bestrooi het geheel met de oude kaas en rol ze strak op als een rollade.

Snijd de worstjes in gelijke stukken en vorm zo samen met de in stukken gesneden andijvie rollade een spiesje (zie foto) grilleer het geheel in de pan, of liever op houtskool en serveer op de met olie en azijn aangemaakte andijvie bladeren, zo simpel kan lekker eten zijn, oh ja, en natuurlijk met licht rood erbij.

Eric van Veluwen

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden