Geslaagde pinotage van Beyerskloof

Met z’n drieën liepen ze. Drie struisvogels, achter elkaar, langs het Atlantische strand bij Kaap de Goede Hoop. Daar is een natuurreservaat. En ik zette ze op de foto. Om vervolgens weer door te gaan met wijnbedrijven bezoeken en eten in restaurants.

 

Van Stellenbosch naar Gall & Gall 
Gek, maar toen - het is alweer een aantal jaren geleden - stond er hoegenaamd geen struisvogelvlees op het menu. Volstruis aten de Zuid-Afrikanen niet. Ze fokten de beesten wel, voor het vlees, dat ze vervolgens opstuurden naar het buitenland. Terwijl ze toch sloten puike struisvogelbegeleidingswijn maken. Syrah past erbij, cabernet sauvignon, en natuurlijk de pinotage.
Het ouderwetse type goedkope pinotage, met dat kenmerkende aroma van zondoorstoofde rubberbanden, vind ik het beste passen bij biefstukken die door onhandige mannen zwartgeblakerd worden op een barbecue waar de petroleum nog niet van is opgebrand. Maar er is ook glorieuze drinkmunitie voor als het vlees op een waardiger manier wordt bereid. Neem de Pinotage 2007 van Beyerskloof in Stellenbosch. Niks muffigs aan; hier regeert juist fruit, donker fruit als bramen en pruimen, met een vleug koffie toe. Perfect bij biefstuk, van de barbecue of uit de pan. 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden