gevuld eendenboutje met kalkoen en bospaddestoelen met een mosterd-rozijnendressing

Ingredënt:             eendenbout

    

 

    

        Aantal personen:             2

    

 

    

        Voorbereidingstijd:             15

    

 

    

        Bereidingstijd:             15

    

 

    

        Ingrediënten:             <span style="text-decoration: underline;">Boodschappen lijstje voor 2 personen</span><br><br>

2 tamme eendenboutjes (175gr per stuk, been uit de dij verwijderen)<br>

100 gr kalkoenvlees, fijngemalen<br>

100 gr bospaddestoelen (shii taken, cantharellen, trompette noire etc.)<br>

50 gr varkensnet<br>

diverse soorten sla (lollo rosso, frisée etc.)<br><br>

<span style="text-decoration: underline;">dressing: </span><br>

50 cc witte wijnazijn<br>

100 cc olijfolie<br>

2 eetlepels grove mosterd<br>

1 teentje knoflook<br>

peper<br>

zout<br>

50 gr rozijnen

 

    

 

 

    

        Voorbereiding:             Het kalkoenvlees mengen met de fijngesneden bospaddestoelen en peper en zout toevoegen.<br>

Verdeel dit mengsel over de pootjes die met peper en zout zijn bestrooid en waar het beentje uitgesneden is. <br>

Snijd voldoende varkensnet af en vouw dit stevig om de eendenpoot heen, de vouw moet aan onderkant van de eendenpoot zitten, aan de kant van het vet/vel. 

 

    

 

    

        Bereiding:             Bak de boutjes, op het vet/vel lichtbruin, doe vervolgens de deksel op de pan en stoom de eendenbout in 10 minuten gaar.<br> 

Laat de boutjes afkoelen en meng in de tussentijd de dressing.<br>

<span style="text-decoration: underline;">Serveren:</span><br>

Verdeel de sla met de dressing over de borden. Daarna de lauwwarme eendenboutjes trancheren en over de borden verdelen.<br>

Voeg wat van de mosterddressing toe.

 

    

 

    

        Oorsprong recept

            en illustratie:             Recept: ©2000 Carlo Kooltjes, Kooltjes Advies v.d. Horeca.Fotografie: ©2000 Revo Studios -Foto &amp; Design

    

 

    

        Wijnadvies:             fruitige, ronde rode wijn

    

 

    

        Goed wijntje:                                                        <a href="/wijnen/318.htm"></a>

                                                                                          Fleurie "Cru du Beaujolais "- Clos de la Chapelle des Bois - Fernand Verpoix                                                                                           

                                                                                      

    

 

    

        Beter wijntje:                                                        <a href="/wijnen/3182.htm"></a>

                                                                                          Brouilly  'Cuvée Pissevieille'  Cru du Beaujolais- Les Hospices de Beaujeu                                                                                           

                                                                                      

    

 

    

        Best wijntje:                                                        <a href="/wijnen/2311.htm"></a>

                                                                                          Nuits-St-Georges  - Domaine Forey Père et Fils

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden