Gevulde filetrollade met kaassaus

Ingredënt: varkensvlees Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: 25 Bereidingstijd: 45 Ingrediënten: Boodschappen lijstje voor 4 personen

1 stuk varkens(lende)filet van 750 gram
200 gram Gorgonzola
10 gedroogde abrikozen
1 theelepel rozemarijn
2 dl vleesfond of bouillon
room
vleeskruiden, zout en peper
allesbinder
45 gram boter
rolladetouw Voorbereiding: Oven voorverwarmen op 170 graden.
Abrikozen 10 minuten weken in lauw water en droogmaken met keukenpapier.
De Gorgonzola kaas in kleine stukjes verdelen.
Met een scherp mes van het vlees één grote lap snijden van ca. 1 1/2 centimeter dik. Het vlees eventueel nog wat plat slaan en bestrooien met zout en peper.
Abrikozen zo in de breedte doorsnijden dat ze nog net aan elkaar blijven zitten.
Over het vlees verdelen en hierop 150 gram van de Gorgonzola leggen.
Het vlees stevig oprollen en er, om de drie centimeter rolladetouwtjes omheen knopen. De buitenkant van de rollade bestrooien met vleeskruiden en rozemarijn. Bereiding: Boter in een braadpan verhitten tot het schuim is weggetrokken en de rollade rondom aanbraden. Uit de pan nemen en in ongeveer 40 minuten op een met folie beklede plaat in de oven verder braden.
Intussen aan de braadboter in de pan de vleesfond of bouillon toevoegen.
Vervolgens de room en de rest van de kaas toevoegen. Iets binden met allesbinder en even zachtjes koken tot een licht gebonden saus.
Rollade na bereiding even laten rusten buiten de oven en in plakken snijden. Saus erover gieten. Oorsprong recept en illustratie: Recept :© 1996 't Slagertje Wijnadvies: halfdroge, witte aromatische wijn of een lichte rode wijn Goed wijntje: Canaletto - Chardonnay di Puglia - Casa Girelli Beter wijntje: Franz Künstler - Hochheimer Hernnberg - Riesling trocken Best wijntje: Valdivieso - Pinot Noir Reserve 1998 - Central Valley

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden