Gevulde gehaktrol

Ingredënt: ei Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: 10 Bereidingstijd: 50 Ingrediënten: Boodschappenlijstje 4 personen

700 gram gehakt
1 kop paneermeel
1 klein uitje
paar takjes selderie
1/2 kop boter
6 eieren
zout en peper
2 koppen tomatensap Voorbereiding: Klein uitje fijn snijden, selderij wassen en fijn snijden. 5 eieren koken (hard) Bereiding: Meng het gehakt, paneermeel, ui, selderij en het geklopte ei. Doe er zout en peper bij en kneed het goed door elkaar. Leg het mengsel op aluminiumfolie of vetvrij papier in een vierkante vorm. Pel de eieren en leg ze in een rij in het midden van het vierkant. Maak de rol met behulp van het papier. (inrollen)
Smelt de boter in een ruime braadpan en leg de rol (zonder papier)er voorzichtig in, zodat hij heel blijft. Braad de rol aan tot hij mooi bruin van kleur is. Voeg daarna de tomatensap erbij en een snufje zout.
Doe de deksel op de pan en laat het zachtjes gaar bakken in ongeveer 30 minuten.
Serveer het met rijst, gebakken aardappels of puree. Oorsprong recept en illustratie: Recept :©1998 Lien Vijlbrief, Interwines.nl. Fotografie: ©1998 Revo Studios -Foto & Design en Kooltjes Advies v.d. Horeca. Wijnadvies: lichte, droge,frisse witte wijn Goed wijntje: Sauvignon Touraine - 'Les Silleries' Beter wijntje: Castelo Noble - Verdejo y Sauvignon Blanc - Rueda Best wijntje: Domaine de la Charmoise - Sauvignon Blanc Touraine

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden