Giro & Vino d'Italia

Bent u als wielergek (zoals ik) ook weleens middenin de nacht wakker geschrokken nadat u als eerste bovenop een bekende, loodzware, col was aangekomen? Heerlijk gevoel en dat houdt de moed er op al die trainingsrondjes en amateurbeklimmingen goed in. Om na afloop met elkaar te concluderen dat dat wedstrijdniveau helaas nooit bereikt zal worden. En dus klopt het hart sneller als de Giro, Tour en Vuelta van start gaan.

 

Wat mij betreft is de Giro vooral een goed excuus om wat etappeplaatsen te vereren met het nuttigen van, bij voorkeur onbekende, pareltjes.



Orvieto : aankomst 5e etappe. Van de bekende Classico blijkt de belangrijkste druif de lokale Grechetto te zijn. Di(e) Filippo stopt er een fles biologisch geteelde druiven helemaal vol mee. Lekker en origineel bij asperges met romige saus!



Calabria : 8e etappe Voert ons door het onherbergzame, duistere (?) maar vooral heel erg mooie Calabria. Zeker met als 'catch of the day' een rode wijn van de lokale Galioppo-druif. Fris en fruitig in de neus en heerlijk kruidig als begeleider van diverse pastagerechten. Licht gekoeld graag.



Sicilia: 9e etappe Hoe vaak genoot u al van een heerlijke frisse, zachte en kruidige Grillo. Zeer veelzijdig, supervoordelig en buitensporig lekker!



Start 15e etappe: Congeliano We zijn in het hart van de Prosecco-streek (tegenwoordig beschermd als DOCG). Prosecco lijkt de 'hype' voorbij en kwaliteit blijft over. Ik hou het op een lekkere Spumante van Ca'Vittoria en zeg 'plop'!!



Finish 17e etappe: Valtellina Om tot een beslissing te komen zullen de heren diverse cols in het uiterste noorden aandoen. En dit is met recht het hoogtepunt van deze Giro. Een machtige wijn gemaakt van ingedroogde Nebbiolo-druiven met de fraaie naam Sforzato di Valtellina...



Pfff, wat een zware Giro...Salute !

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden