Glaasje Lambrusco

Daarover gaat het hier niet: daar zijn andere websites voor. Je hebt natuurlijk de beruchte verwende kinderen (zij het altijd bij de buren). En lieve oma’s – eersteklas acteurs – die bij het zoveelste flesje badschuim in een plastic doosje blij uitroepen: 'Wat word ik toch verwend!'

Als je mij vraagt naar mijn favoriete verwenwijn, zal ik waarschijnlijk zeggen: champagne. Omdat een goede champagne een complexe wijn is, met eindeloze, subtiele nuances in geur en smaak en met die altijd fascinerende, wonderbaarlijke belletjes. Omdat champagne een geschiedenis en een verhaal heeft; omdat er liefde in zit. Maar stel nou dat ik bij iemand ben die zegt: ga jij lekker zitten, ik ga iets voor ons koken, en hier heb je vast wat hapjes en een glaasje Lambrusco? Dan voel ik me net zo goed verwend.

Want iemand verwennen, écht verwennen in positieve zin, is meer dan een cadeautje meebrengen, of de 'juiste' wijn inschenken. De verwenwijn bestaat dus niet. Of het zou een wijn moeten zijn met bovennatuurlijke krachten. Nee, élke wijn, hoe simpel ook, kan een verwenwijn zijn, als hij uit een liefdevol hart komt. En wie voor zo’n wijn zijn neus ophaalt, is een snob van de ergste soort.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden