Griekse salade

Ingredënt: tomaten Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: 10 Bereidingstijd: 10 Ingrediënten: Boodschappenlijstje 4 personen

1 pond tomaten
1 rode ui
feta kaas
1/2 komkommer
olijven
3 et.l. olijfolie (extra vigine)
1 et.l. rode wijn azijn
2 th.l. oregano
zout en vers gemalen peper. Voorbereiding: De tomaten in vieren snijden, de ui in ringen snijden en de komkommer in blokjes. Bereiding: Doe alle ingrediénten in een ruime salade schaal, en stooi er de oregano overheen.
Maak een dressing van de olijfolie en rode wijn azijn, op smaak gebracht met zout en peper. Roer de dressing door de salade en laat dit in de koelkast op smaak komen.
Eet smakelijk! Oorsprong recept en illustratie: Recept:© 2000 Caroline Boas, Interwines.nl Wijnadvies: De wijnkeuze is afhankelijk van de wijnkeuze bij het hoofdgerecht. Deze preveleert bijna altijd. Anders: droge, fruitige witte wijn of droge rosé Goed wijntje: Drostdy-Hof - Light wooded Chenin Blanc - Coastal Region Beter wijntje: Marche Rosato "Kòmaros" - Garofoli Best wijntje: Fleur du Cap - Sauvignon Blanc Unfiltered - Coastal Region

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden