Griesmeelschotel met bessensap

Ingredënt: griesmeel Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: 0 Bereidingstijd: 25 Ingrediënten: Boodschappen lijstje voor 4 personen

7 dl melk
1 theelepel citroenrasp
50 gram suiker
70 gram griesmeel
2 eieren
40 gram boter
2 dl bessensap
1 eetlepel maizena
boter om in te vetten Voorbereiding: Een toetje van vroeger zoals oma's het maakten. Bereiding: Dit gerecht wordt bereid in een hoge ovenschotel inhoud ca. 1 1/2 l
BR> Breng de melk met de citroenrasp aan de kook. Strooi suiker en griesmeel in de melk en kook het griesmeel in 5 minuten gaar. Roer regelmatig even door.
Vet de ovenschotel in met boter. Verwarm de oven voor op 200°C.
Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Haal de pan van de warmtebron. Roer de eidooiers en de boter door de griesmeelmassa.
Spatel de eiwitten er luchtig door. Schep het griesmeelmengsel in de ovenschotel. Zorg ervoor dat deze maximaal 1/2 gevuld is.
Zet de schotel iets onder het midden in de voorverwarmde oven. Laat het griesmeel in 15-20 minuten rijzen en goudbruin kleuren.
Verwarm het bessensap. Meng de maizena met 1 eetlepel water en bind het sap ermee. Serveer de saus bij de griesmeelschotel. Oorsprong recept en illustratie: Recept: ©1999 Ditjes & Datjes, Riet Sprengers / Le Palais Fin Wijnadvies: lichtzoete, witte (mousserende) wijn Goed wijntje: Canei Bianco - Vino Frizzante - Canelli Beter wijntje: Cava Olivella Ferrari - Cava Demi-Sec -. Metodo classico Best wijntje: Freixenet Seco - Cava Carta Nevada - Semi Seco

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden