Het leuke van het wijnvak

Een wijnwinkel hebben is ontzettend leuk, maar heeft ook zijn mindere kanten. Douane controles, veel heel veel belasting betalen, veel concurrentie ( tegenwoordig beunt iedereen maar wat bij in de wijn…oh heb je een winkel…ja ik importeer voor de grap ook wat …leuk spul hoor) zorgen dat je rekeningen betaald worden en dat je je eigen administratie op de rit hebt.

 

Het reizen naar waar dan ook valt best mee. Toch is het een van de meest gemaakte opmerkingen. Oh ja een wijnwinkel, leuk al die wijnhuizen bezoeken, reizen, lekker eten en drinken. Klinkt fantastisch maar als eenmanszaak ligt het toch wat anders. De winkel moet gewoon open zijn dus reizen we veel minder dan we zouden willen. Lekker op zaterdag uitslapen, beetje boodschappen doen, lunchen, glas wijn erbij of een koel biertje zit er ook niet in.

 

Is het dan niet leuk ?

 

Jawel het is een prachtig beroep.

Afgelopen week had ik weer zo’n momentje waarvoor je het doet. Een klant was aan het neuzen en had al wat mooie flessen gepakt en kwam opeens een muscadet tegen. Let wel een 2004 muscadet!

Uh sorry maar ligt deze al niet wat te lang. Muscadet moet toch heel jong gedronken worden als het al gedronken moet worden.

Vaak wel meneer maar er worden ook echt juweeltjes gemaakt.

 

Hahaha kom op neem je broer in de maling….muscadet is nada, niks en zal het ook niet worden.

Het zal u verbazen meneer echt, dit is echte muscadet. Dit is puur, heeft rijpingspotentieel en is echt serieuze wijn. Weet u wat u krijgt van mij een fles mee, mag u het zelf bepalen.

 

Nou dat is leuk van je, ik ga het proberen, maar alleen omdat je zelf zo enthousiast bent over deze wijn.

 

Volgende dag telefoon….zet de rest maar opzij. Muscadet kan inderdaad heel fraai zijn. Nooit geweten. Dank u!

Daar doen we het voor. Dit zijn de leuke kanten van ons vak.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden