Het roer-om-wijn

Wijn om in te happen, wijn als vloeibaar enthousiasme, dat is de Buck’s Ridge Syrah Mourvèdre 2007 die in mijn glas rondbuitelt. Kijk waar hij vandaan komt en de jaloezie hopst meteen gezellig achter dat enthousiasme aan.

 

Jonge stellen, mensen met kinderen, die hun IT-banen bij Shell opgeven en neerstrijken bij Tulbagh in Zuid-Afrika, op een bedrijf dat ze de Wild Olive Farm noemen. Waarom? Omdat er een woud aan verwaarloosde olijfbomen staat, van het ras dat frantoio heet. Uit Toscane, precies. Goed, niks wilds aan, maar toch.

 

En dat ze daar dan wijn gaan maken en betere druiven planten en allemaal intens gelukkig worden en iedereen altijd maar heerlijk aan lange tafels eet en wijn drinkt - met mate, natuurlijk met mate! - en niemand ooit gaat scheiden en de kinderen geweldig terechtkomen en ze hebben vast geweldige zwarte medewerkers die evenveel verdienen als de blanken en Heel Veel Respect krijgen.

 

Zucht. Projecteren heet dat. Geen idee of die eigenaars nog bij elkaar zijn. Hun site is de laatste paar jaar niet bijgehouden; ze praten nog over de wijnen van 2005, terwijl WineMatters 2007 naar Nederland haalt. En je moet wel heel erg metafysisch denken als je gelooft dat het geluk van de wijnmakers in een wijn te proeven is.
Maar bij deze wijn ga je bijna denken. Vol, sappig, ondoorzichtig donkerrood, een stilleven van zwart fruit in een lijst van specerijen. Perfect bij barbecues (als we dat ooit nog mee gaan maken) of anders bij stoer vlees uit oven of grilpan. Kost € 9,95, dat dan weer wel, bij WineMatters.
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden