Hipheid in de wijnwereld

Een hoop mensen worden zielsongelukkig van de schroefdop. En dat omdat we heel af en toe eens een flesje weg moeten kieperen omdat er kurksmaak in zit? De meeste mensen hebben het niet eens in de gaten en slurpen de wijn vrolijk op. Maar niet sentimenteel worden. Terug naar het onderwerp. Hipheid in de wijnwereld.


Toevallig heb ik in mijn wijnrek twee vreselijk hippe flessen liggen die ik al geruime tijd met argusogen bekijk. De ene is doorzichtig, met gestileerd logo en verfoeilijke schroefdop. De ander is spierwit en heeft een champagnekurk. Er moeten dus zeker belletjes in zitten. Met een beetje tegenzin (ja,ja, ook een mens in luxe kan het zwaar hebben) besluit ik de flessen toch eens open te maken.


Eerst de doorzichtige. Verbaasd maak ik aan het sissende geluid op dat er prik in zit. Een vrolijk appelachtig prikdrankje met knisperende belletjes vult mijn mond. Op het etiket staan duidelijk de druivenvariëteiten vermeld: Sauvignon Blanc en Gros Manseng. Hij heeft trouwens ook een hele hippe naam: UBY O2.


En eerlijk is eerlijk: slecht is ie niet. Heel verfrissend voor een hete zomerdag. Al doet hij wel wat zoetig aan zodat ik, als ik hem leeg heb, er wel weer even genoeg van heb (misschien is dat ook wel normaal als je een hele fles in je eentje soldaat maakt).


De andere heeft ook een flitsende naam: 9,5 Cold Wine van huize Astoria. (Ik moet eerlijk toegeven dat de fles er wel echt gaaf uitziet.) Ook de sticker waarop staat dat het de beste mousserende wijn van Italië is, belooft veel.


En die belofte wordt waargemaakt ook. Wat een heerlijk spul is dit zeg! Frisse gele appel en meloen. Voordat je het weet is je glas alweer leeg. Gelukkig is niet al het geld gegaan naar het fles-design.


En nu weer even genoeg hipheid! Terug naar de stoffige Franse fles met ingewikkelde krulletters en protserig Chateau. Nu nog erachter komen waar ik die kurkentrekker gelaten heb. 


Hippe wijnen:
UBY O2

En:
9,5 Cold Wine van Astoria.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden