Huiswijn, maar van wiens huis?

Mooie term, huiswijn. Wiens huis gaat het om? Dat van mij of dat van Dirk van den Broek, of meneer Aldi? Als het om mijn huis gaat, is er trouwens geen huiswijn. Ik drink elke dag wat anders. Maar dat is niet ieders idee van lekker, weet ik. Sommige Nederlanders zijn weliswaar net als ik heavy users - ze drinken elke dag wel wijn - maar doen dat altijd uit flessen met dezelfde etiketten erop. Ze houden niet van gevaarlijk leven.

 

Lekker voor Weinig
Ooit hebben ze hun ideale wijn gevonden, Bordeaux Supérieur bijvoorbeeld, of Kaapse Pracht, en daar houden ze dan tot hun dood aan vast. Zulke mensen komen ook nooit op deze site, want zij zoeken niet. Zij weten. U zoekt dus wel. En u hoopt dat hier informatie te vinden is die u gaat helpen bij het vinden van Zeer Lekkere Wijn tegen Verbazingwekkend Weinig Geld. Onder andere dan.

 

Huiswijn van de super
Nou, laat ik dan zo’n huiswijn van een super aanprijzen. Ik ken er niet zo veel, maar de Huiswijn Wit Droog van de familie De Kat (Dekamarkt) is sappig, wegwaaierig fris en aangenaam. Een Côtes de Gascogne natuurlijk, dat zal de kennertjes niet verbazen, met een gezond deel colombard erin, die druif die sauvignon blanc-achtige geuren verspreid, ook al haalt hij in de smaak nooit de intensiteit van dat ras. Kopen dus, koelen en drinken.

Huiswijn Wit Droog

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden