Indomita Duette, Maipo Valley

Rode wijn een beetje koelen, doet u dat weleens? Doen hoor. In de zomer dan. Kijk, lichte wijnen als Beaujolais hebben het altijd wel nodig, maar ook een kanjer als de Indomita Duette komt het best tot zijn recht bij een graad op 18. Als het buiten tien graden warmer is, is er een simpele oplossing: de koelkast.

 

Cabernet sauvignon en carmenère
Gewoon, rode Indomita Duette in de koelkast zetten, een klein half uurtje. Moet je eens kijken hoe lekker hij dan is. De cassis rinkelt je glas uit, zwarte bessen, net wat u zegt, samen met wat voorbijwaaiende eucalyptus, wat weer voor frissigheid zorgt. In je neus dan. O, en dan weten wijnzeurkousen als ik nog wel wat ‘impressies’ te noteren, van drop en muntblaadjes en zo.

 

Gemaakt in Casablanca Valley
Maar ruiken is één ding, drinken een ander. Neem maar eens een slok. Aiai, hombres y mujeres, wat een wijn! Dat ronkt, dat walst, dat is vol en breed en lang. Hamburgers verbleken erbij, hier is biefstuk nodig, eendenborst, lamskoteletten. En o ja, dat vergeet ik bijna: Duette komt helemaal niet uit de Casablanca Valley, maar hij wordt er wel gemaakt. Indomita heeft zijn opstallen bij Casablanca en tovert daar al dat formidabele cabernet sauvignon en carmenèrefruit om in wijn. € 9,49 per fles is niet echt te geef, dat is zo, maar dit is het waard. Maar wel koelen hè. Ietsje.

Reacties

  1. Founder Founder

    Zalig wijntje bij Jan Linders hier voor € 5,49 maar koelen ?
    Ben je nou helemaal besnuffeld.
    Dan proef je de helft niet meer gek.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden