Internationale doorbraak Hof van Twente!

Het valt inmiddels niet meer te ontkennen, Nederlandse wijn is aan een serieuze opmars bezig en ik vind dat gezien de kwaliteit meer dan terecht. In 1967 begon de eerste wijnboer in Limburg, maar inmiddels zijn er al ca. 180 wijngaarden, waarvan 60 commerciële wijngaarden (groter dan 1.000 vierkante meter). En die zitten allang niet meer alleen in het zuiden van het land, maar ook in Twente, Friesland en Zeeland. Hoe dat kan? We gebruiken in Nederland voornamelijk druivenrassen die beter zijn bestand tegen het noordelijk klimaat en resistenter tegen schimmels. Daarnaast zijn de technieken en snoeimethoden enorm verbeterd.

De publieke opinie is dat Nederlandse wijnen 'prima drinkbaar' zijn maar internationaal zouden 'we' al snel kopje ondergaan... Wijnhuis Hof van Twente bewijst het tegendeel door op de prestigieuze Wine Challenge van Wenen 2010 voor al hun 7 ingezonden wijnen medailles in de wacht te slepen. Maar liefst 2 gouden, 3 zilveren en 2 bronzen medailles. Een absoluut ongekend succes en dat met prachtige wijnen als de rode Pinotin, dessertwijn van de Solarisdruif of de witte Johanniter.

Stuk voor stuk spannende wijnen en zoals blijkt dus geschikt om internationaal te concurreren! Het wijnhuis van het sympathieke en gedreven stel Roelof en Ilse Visscher bestaat inmiddels ruim 10 jaar en behalve dat ze zelf wijnen maken is de nieuwe wijnmakerij ook uitgerust om voor derden te bottelen, met een capaciteit van 150.000 liter is ze daarmee uniek in Nederland en zelfs in Europa. Zo wordt nu al bijvoorbeeld de lijn ‘Kus van Thérèse’ (Librije) ook door het Hof van Twente gebotteld, maar er is dus veel meer mogelijk. Er liggen plannen om met ingekochte druiven scherper geprijsde Nederlandse wijnen op de markt te brengen.

Spannende ontwikkelingen als je het mij vraagt, die ook internationaal nauwlettend worden gevolgd. En als u dan toch graag geniet van een goed glas wijn is het is natuurlijk mooi meegenomen dat u de Nederlandse agrarische sector ondersteunt..., proost!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden