Januariwijn

Eventjes rustig aan doen. dat willen we in januari. Maar ja, de feestdagen zijn alweer bijna drie weken geleden. Dus rustig aan doen betekent dan vooral financieel oppassen. Niet minder wijn, wel minder geld betalen. Eens kijken of er nog iets aangenaams is om ons door de taaie grauwheid van de winter te slepen...

 

Giechelen in januari
Om januari vrolijk giechelend door te komen: de Trivento Mixtus Chardonnay-Torrontés 2009. Torrontés ruikt naar rozen en zwoele verlangens. Goed, de chardonnay haalt het wegwaaierige er een beetje van af, maar het blijft een droge witte wijn die alle grauwsluiers op laat lossen. Gewoon drinken bij zuurkool, gestampt of niet, en alle andere antidepressieve gerechten.

 

Zak vol bessen
En als we rood willen, stel ik de Alpaca Cabernet Sauvignon 2008 voor. Is voor dat geld helemaal uit Chili komen varen, met een zak vol zwarte bessen en een likje chocolade. Daar eten we boerenkool bij, slavinken, gehaktballen en braadworst.

 

Stoofpot erbij
Nou goed, nog eentje dan. Ook rood: de Viña Aliaga 2007, een Navarra. Rond, rond, rond, om meteen biefstuk bij te kopen of een stoofpot op te zetten. Bonensoep, bonenschotels, cassoulet, linzen, daar is hij ook voor geknipt.
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden