Kip in wijnsaus

Gebraden kippetje met (h)eerlijke saus

  • 1 (biologische) kip van ongeveer 1 kilo
  • 30 gram boter
  • 1 fijn gesneden teentje knoflook
  • 3 eetlepels gedroogde oregano
  • Sap van 2 citroenen
  • 4 kopjes rijst met het Max Havelaar keurmerk

Wijnsaus:

  • 30 gram boter
  • 1 kleine ui, fijn gesneden
  • 500 ml witte wijn met het Max Havelaar keurmerk
  • 250 ml hete kip fond
     

Verwarm de oven voor op 200°C en leg de kip in een grote ovenschaal. Meng de boter, knoflook en 2 eetlepels van de oregano in een klein kommetje, zodat het een pasta wordt. Verwijder de huid van de kippenborst en verdeel de pasta en wat citroensap over de kip. Vervolgens de wijnsaus: verhit de boter in een pan, en voeg de ui toe tot die zacht wordt. Voeg dan de helft van de wijn toe samen met de hete kip fond. Giet deze saus over de kip en kruid deze naar eigen smaak met peper en oregano.

Bedek de kip met aluminiumfolie en plaats deze in de oven. Haal na 45 minuten de kip uit de oven en voeg de rest van de wijn toe. Verlaag de oventemperatuur naar 150°C, en zet de kip nogmaals voor 45 minuten in de oven. Ondertussen kan de rijst gekookt worden volgens de instructies op het pak. Verwijder het folie en laat de kip nog 10 minuten in de oven garen. Nu mag de kip uit de oven, maar laat hem nog 10 minuten staan voordat je hem serveert. Doe de saus in een juskom.

Serveer de kip met de rijst en een frisse salade.
 

Voor 4 personen
Voorbereiden: 15 minuten
Koken: 1 uur en 40 minuten

Op www.maxhavelaar.nl staan nog meer recepten.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden