Krokant gebakken lamsrack

Mijn broer Luke is gek op lamsvlees, hoe bloediger hoe beter. Hij was in alle staten toen hij hoorde dat er geen recept met lam in mijn kookboek zou komen. Dus hoewel ik zelf geen lamsvlees eet, is dit recept in al zijn sappige en krokante glorie, voor hem… en voor alle andere lammetjes-liefhebbende carnivoren.

 

Onno Kleyn geeft wijnadvies bij dit recept: Podium voor rode wijn.

 

Voor 2 personen

  • 2 lamsracks van 3 ribben
  • olijfolie
  • 1 eiwit
  • 2 eetlepels gemalen amandelen
  • 2 teen knoflook, gepeld en gehakt
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • een handvol fijngehakte munt, peterselie en koriander

 

Voor de geroosterde zoete aardappel met rozemarijn:

  • 2 middelgrote zoete aardappels, geschild en in flinke stukken gesneden
  • een klein handje verse, gehakte rozemarijn
  • 2 eetlepels olijfolie

Braad het lamsvlees om te beginnen in een beetje olijfolie aan in een gloeiend hete braadpan. Je wilt alleen de buitenkant even schroeien, dus een paar minuutjes is echt genoeg.

 

Verhit de oven tot 170 graden (hetelucht oven: 190 graden, gasoven: 5). Kluts het eiwit in een mengkom en roer er de gemalen amandelen, knoflook, komijn en kruiden door. Meng alles goed en wrijf er het lamsvlees rondom mee in.

 

Zet de zoete aardappels, bedekt met een laagje rozemarijn en een paar scheutjes olijfolie, ongeveer 25 minuten eerder dan het vlees in een braadslee in de oven. Zet het vlees er vervolgens in een aparte braadslee naast en laat het 20 minuten bakken, iets minder als je je vlees graag rauw hebt. Als je het op deze manier doet, zijn de aardappels en het vlees als het goed is ongeveer tegelijkertijd klaar.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden