Laat maar zien die wijnflessen!

Vindt u het ook zo jammer dat gastheren én vrouwen in de horeca vaak zo respectloos met wijn omgaan? Nou ik wel. Is het nu zoveel moeite om even te melden wat precies de aperitiefwijn is? Even de fles laten zien aan de gast? Blijkbaar blijft het lastig. Ik bezoek nu zo'n 25 jaar de meest uiteenlopende restaurants en het blijft overal misgaan. En het lijkt toch een hele kleine moeite.

Volgens mij ligt hier een taak voor alle horecaeigenaren naar hun medewerkers. De baas kan toch gewoon, voorafgaand aan de 'service', aan de zwarte brigade vertellen dat voortaan elke fles even getoond wordt aan de gast! Dat is alles. "Zullen we het bij dezen afspreken? Alle flessen worden getoond aan de gast." Moet geen probleem zijn. Ook al is de fles al open. Vele Italiaanse wijnen kun je twee weken open laten staan.

Bij Champagnes is het natuurlijk een ander verhaal, voor deze wijnen kan 30 minuten al veel te lang zijn. Maar kort en goed. Laat maar zien die flessen!
 
En nu ik toch bezig ben. De glazen mogen ook gewoon vol hoor. Vreselijk die zogenaamde bodempjes die soms worden ingeschonken bij de meest prestigieuze zaken. Kom op man, het is vaak een lofuiting in diverse recensies: "er wordt gul geschonken". Schei eens uit; niks meer dan normaal dat er gul wordt geschonken van een wijn die qua prijs vaak vijf keer over de kop gaat.
 
Wat ik wel ontzettend kan waarderen - maar helaas zie je het bijna nooit meer - is als de oberkelner even van de door mij bestelde fles wijn proeft of deze wel OK is. Prachtig! Van mij mag het. Maar van veel gasten waarschijnlijk niet.
 
Zo nu snel mijn volle glas ledigen voor het azijn wordt ...

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden