Le Rive Gauche: niet links laten liggen

Tijdens een kort oponthoud in de Franse stad Tours ontdekten we op de linkeroever van de Loire een hagelnieuwe wijnbar annex restaurant: Le Rive Gauche. Het was miezerig en koud buiten maar hier brandde een uitnodigend haardvuur – meerdere zelfs, bij nader inzien. Want dit strak moderne, in gloedvolle kleuren gedecoreerde lokaal vertoonde in plaats van schilderijen boven elk tafeltje een individueel gashaardje ter verhoging van de sfeer. Dat ook de temperatuur daardoor enkele graden stijgt leek de gasten niet te deren, want het zat op deze maandagavond aardig vol.

Toprestaurant met brasserie en wijnbar
Eigenaar-chefkok Pascal Vuillemin opende ‘zijn’ Rive Gauche zo’n twee jaar geleden volgens een nieuw concept: een eigentijds toprestaurant met een intiemer brasserie gedeelte plus een naastgelegen wijnbar. In het restaurant kookt hij niet alleen de sterren van de hemel (hij werd de belofte van 2009 genoemd), ook in de belendende wijnbar kun je - behalve uit 350 wijnen van zijn formidabele kaart – genieten van de heerlijke hapjes van deze gelauwerde Maître Cuisinier de France. Tevens is er keuze uit een groot aantal open wijnen, rood, wit zowel als rosé, maar wel alle uit de Loire streek, met name Montlouis, Sancerre en Vouvray.

Regionaal voert boventoon
Ook in de keuken voeren regionale producten de boventoon, waaronder veel riviervis, gevogelte en natuurlijk diverse geitenkaasjes; bij de smaakmakende menu’s selecteert Pascal’s sommelier bovendien telkens bijpassende wijnarrangementen. Een prachtige alliance van smaken uit dezelfde terroir in een omlijsting die zelfs de Zonnekoning zou behagen – speelse schilderijen van zijn roemruchte maîtresse Gabrielle d’Estrait sieren de wanden. Met een beetje geluk kun je daaronder zelfs Mick Jagger zien lunchen. Rive Gauche rocks!

Le Rive Gauche is 7 dagen per week geopend.
Voor meer info en reserveringen: www.toursrivegauche.com
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden