Lichtrode wijn: de nieuwe trend!

Heerlijk, de vrije natuur in! Tussen al dat groene spul dat zomaar overal groeit, luisterend naar vrolijk mussengezang of wat het ook is, al word je gestoken en geprikt door allerhande rondzoemend ongeregeld. Jammer dat het water van die vijver niet wat warmer kan. En waarom staan hier nergens stoeltjes en tafeltjes en waar is de kelner met de wijnkaart? Oftewel: mooi, de natuur, maar we blijven liever ordentelijk thuis.

 

Koud rood
Toch, in de zon zitten en slempen en brassen: heerlijk is het. Wist u wat dat betreft dat rosé en die melige prosecco’s helemaal uit zijn? Koud rood is het wat de klok slaat. Verkondig ik al jaren, en bij de wijnboer en in de hipste Parijse bistro’s slaan ze niet anders achterover, maar verder moddert men maar wat aan en brandt zich de bek aan wat bijkans glühwein is. ‘Rood op kamertemperatuur, toch?’
Neen! Kijk nou eens naar dat lichte, fruitige vrolijke rood! Lijkt dat op doodgekookte bordeaux voor dure mensen of op blije rosé? Precies. Dus? Inderdaad: koelen. 
 
Tannine smaakt bitterder in koud rood
Mocht u toch wat technische ondersteuning blieven: in rode wijn zit tannine, dat ietwat bittere goedje dat aan je tandvlees blijft hangen. Tannine smaakt bitterder naarmate het kouder is. Lichtvoetig onbezorgd rood heeft nauwelijks tannine, en kan dus behandeld als ware het rosé. Rosé met ballen en beet.
 
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden