Liever Cava dan Prosecco

‘Mousserend’ is het thema van deze week op deze site. En sinds een jaar, of misschien twee al, blèrt iedereen onmiddellijk ‘Prosecco’ als er onder zomerse omstandigheden gemousseerd gaat worden. Een pure pavlov-reactie. Over een jaar of twee is hij weer verdwenen, en ik mag daar hier graag iets aan bijdragen, vandaag. Kijk, Prosecco kán lekker zijn, maar is dat vaker niet. Flauwe Prosecco is bijna de norm, suffe Prosecco, mwah Prosecco en zucht Prosecco.
 
Freixenet
Vandaar dat ik verheugd opsprong toen ik zag dat iets heel anders, de Cordon Rosado Seco van Freixenet, een Spaanse cava dus, in de finale was gekomen van de Proefschrifts verkiezing van Rosé van het Jaar. Én bubbels, én rosé, én nog lekker ook! Meteen laten komen, meteen gekoeld en opengemaakt.
 
Rosat Trepat
Mwah. Zucht. Aardig, niks mis mee, maar net even te zoet (ja, dat betekent ‘seco’ vreemd genoeg, dat weet ik ook wel, maar toch). Gelukkig een bittertje op de achtergrond, maar dat was niet genoeg om hem te redden. Nee, dan de Rosat Trepat van Agusti Torello Mata, ook een Cava. Die ronkt, die is mals, vlezig, heeft een sensueel, ‘animaal’ geurtje, die is geknipt om te verleiden. Maar ja, hij kost wel 17,95 en je kunt hem niet op elke straathoek kopen. Wel bij Chabrol in Amsterdam. En die stuurt hem desgewenst op ook.
 

Onno Kleyn 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden