Maar drie glazen wijn per dag

Wijndrinken is een bezigheid van grote importantie, die nimmer achteloos beoefend mag worden. Daarvoor is er door de makers veel te veel tijd, zorg en liefde in hun product gestopt.

Bovendien is lekkere wijn, erg lekker; hetgeen ons bij het vraagstuk brengt: Hoeveel.
Glaasje of drie per dag. Drink je meer dan dit bescheiden gemiddelde, dan wordt je daar op afgerekend; de hoeveelheid levenslust die de wijn je 's avonds extra geeft, wordt namelijk één op één van je energie-rantsoen van de volgende dag afgetrokken.

Uit zuunigheid
Als je dus maar drie glazen per dag mag drinken, dan moge dat maar beter goede zijn. Het aantal dagen dat ons op dit ondermaanse is toebedeeld is namelijk, zo begint mij steeds vaker op te vallen, nogal krap bemeten. Uit zuunigheid van het onderste schap een fles Kaapse Kanonskop van 1,95 pakken, getuigt derhalve van een minachting voor het leven, die onvergeeflijk is. Lieden die dit doen, kunnen wat mij betreft in een wijnton gespijkerd worden en met stenen verzwaard in de Dordogne gesmeten. Gewoon een paar piek meer uitgeven en een fles échte wijn kopen. Dan geniet je meer en leef je langer (en in ieder geval plezieriger).
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden