Matching wine and food

Over de titel moest ik enige tijd nadenken. In het Nederlands gaat het dan over 'wijn-spijscombinaties' of 'de ideale wijnbegeleider'. Het klinkt gewoon niet 'sappig' genoeg voor mij. Collega bloggers die in de Engelse taal schrijven hebben het beter voor elkaar. Zij schrijven over 'food and wine pairing' of 'matching food and wine'. Gewoon een goede titel, toch? Mijn titel is dus: 'matching wine and food', want bij mij eerst de wijn en dan het eten.

Er wordt veel over geschreven en Google geeft je honderden suggesties die op websites te vinden zijn. Bij een bepaald type wijn ga je dan twijfelen of het wel een goede keuze is bij het gerecht samengesteld door jezelf of je ega. Kies je dan een andere wijn? Nee!! Vanochtend koos ik voor bij het avondgerecht, niet wetend wat het
menu zou worden, voor deze 2005 Barbaresco 'rombone' van Bruno Nada. Mijn wijnkeuze stond vast, hier verheug ik me op.

Vanwege tijdgebrek (overwerken, sporten, dansen) werd het eenvoudige 'fusilli bucati corti met tritato`. Of op zijn Nederlands: gewoon macaroni met gehakt, geraspte parmezaan en een slacombinatie van de appie met honing-mosterd saus, spekjes en croutons.

Een `impossible wine pairing`? Echt niet. De jonge barbaresco was geweldig bij dit eenvoudig gerecht. Van enige dominantie wederzijds was geen enkele sprake. Zijn jonge, maar zijdezachte tannines combineerden perfect met de rode pastasaus (homemade!) en de parmezaan.

Een goedkoop gerecht met een dure wijn. En voor ons Nederlanders heel belangrijk: dan spaar je toch nog geld uit.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden