Mijn vaders kipcurry

Mijn vader serveerde deze curry altijd met basmatirijst, kort gestoomde bloemkool en gehakte munt, smachtend naar Diane Lane, voor wie hij een zwak had.

Onno Kleyn geeft een wijnadvies bij dit recept: Wijn erbij

Voor 4 personen

  • 1 grote ui
  • 2 serranopepers, zonder zaadjes (of minder als je het minder pittig wilt)
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • 2 eetlepels verse geraspte gemberwortel
  • 2 eetlepels knoflook
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 4 ontvelde, uitgebeende kippenborsten
  • zout en peper
  • 4 dl kokosmelk uit een blik
  • 1 bosje verse, gehakte koriander

Hak de ui, pepers en knoflook, doe er de geraspte gember bij en laat het mengsel een paar minuten in de olie zweten. Doe het kerriepoeder erbij en roerbak dat een paar minuten mee. Hak de kippenborsten in hapklare stukjes en doe ze bij het mengsel. Laat ze een paar minuten meebakken en voeg naar smaak peper en zout toe.

Giet de kokosmelk bij het mengsel en laat het ongeveer 20 minuten op laag vuur pruttelen, tot de stukjes kip gaar zijn. Strooi er de gehakte koriander over.

Serveer er met muntblaadjes gekookte bloemkool en basmatirijst bij.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden