Welke wijn serveer je bij mosselen?

  • Geplaatst op
  • Door Rosalie ter Braak
  • 0
Welke wijn serveer je bij mosselen?

Het is weer tijd voor mosselen! Maar wat voor wijn serveer je erbij? In samenwerking met foodblabla hebben wij de perfecte wijn en spijs combinatie voor jullie gevonden.

Het mosselseizoen is officieel van start! In het zonnetje tafelen met een grote pan vol mosselen, daar houden we van. Maar dit gaat natuurlijk niet zonder een glaasje wijn, want vis hoort te zwemmen. Maar welke wijn serveer je nu bij mosselen?

Het vinden van de bijpassende wijn

Als we uit gaan van een klassiek mosselgerecht met een pittig karakter (zie foodblabla) zit hier naast mosselen vaak groenten in zoals tomaten, ui, venkel en verder rode peper, peterselie en een flinke scheut wijn. Het belangrijkste van wijn spijs combinaties is dat de wijn en het gerecht elkaar aanvullen of versterken. Als we kijken naar de ingrediënten in het recept kunnen we er zo de bijpassende wijn bij zoeken. De mosselen zijn zacht van textuur en smaken ziltig, groenten zacht van smaak, peterselie maakt het geheel fris en het pepertje zorgt voor een spicy touch. Voor een ultieme wijn spijs combi willen we deze elementen ook graag in een wijn vinden.

Klassiek of toch net wat anders?

De klassieke combinatie met mosselen is Muscadet Sevre et Maine. Dit is een frisse strakdroge wijn. De streek ligt dichtbij de zee waardoor de wijn een ziltige ondertoon heeft die prachtig bij mosselen combineert. Maar er kan nog zoveel meer. Een fantastische combinatie is ook een Oostenrijkse Gruner Veltliner. Naast het frisse karakter heeft deze wijn tonen van kruidigheid en een napepertje en laat er nou net een pepertje in het mossel gerecht zitten. Vanwege het pittige karakter van zo wel het gerecht als de wijn vullen ze elkaar prachtig aan!

 

Al honger en dorst van gekregen? Klik hier voor het spicy mossel recept van foodblabla. De biologische Gruner Veltliner is bij ons te bestellen!

 

Recept spicy mosselen

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden