Oma's ouderwetse gehaktballetje

Ingredënt: rundergehakt Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: 15 Bereidingstijd: 30 Ingrediënten: Boodschappenlijstje voor 4 personen:

500 gr. mager runder gehakt
250 gr. mager varkens gehakt
2 beschuiten
1 losgeklopt ei
2 sneetjes brood
kopje melk
theel. nootmuskaat
theel. zwarte peper
theel zout
wat paneermeel om de balletjes in te rollen
20 gr. boter en 3 eetl. olie om te braden. Voorbereiding: Meng alles door elkaar, behalve het paneermeel.
Neem een stukje van het mengsel en bak het even om en om gaar in de koekenpan om te proeven voor zout en/of andere kruiden.
Maak op smaak af en maak 5 even grote ballen.
Rol de ballen door de paneermeel en leg de ballen in een grote braadpan. Bereiding: Bak in een stukje boter en olie aan alle kanten bruin, op een middelmatige hitte bron.
Giet een scheutje overgebleven wijn en anders water (half kopje)
Doe de deksel op de pan, en laat de gehaktballen zachtjes gaar worden in ongeveer 20 minuten.
Haal de ballen uit de pan en blus vocht met nog een scheutje water.
Eet smakelijk. Heerlijk koud gesneden op de boterham. Oorsprong recept en illustratie: Recept :©1999 Dutchess, met dank aan de Meatballpages: http://www.hacom.nl/~william/meatballpage.htm Wijnadvies: eenvoudige rode streek-of landwijn Goed wijntje: AH Huiswijn Rosé - Vin de Table Français Beter wijntje: Château La Ferrière - Bergerac Best wijntje: Château de Lastours - Gaillac

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden