Opgebakken griesmeelpudding met bessensaus

<!--StartFragment-->  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">1 liter melk</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">200 gram griesmeel</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">3 eieren</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">100 gram boter</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">1 vanillestokje</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">100 gram suiker</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">1 potje bessen op siroop</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">2 eetlepels cointreau</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">sap van één citroen</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">sap en schil van een sinaasappel</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">100 gram cornflakes</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">&nbsp;</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Laat de suiker en het gespleten vanillestokje wellen in de melk, kook ze op..</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Voeg het griesmeel toe en meng de eieren eronder.</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Stort het griesmeel in een cakeblik en laat dit opstijven in de koelkast.</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Kook het bessensap op met de cointreau het sap en de schil van de sinaasappel en monteer ze met de helft van de boter.</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Smelt de rest van de boter in een koekenpan, snijd de griesmeelpudding in plakken en druk ze voorzichtig in de cornflakes en bak ze goudbruin.</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Bestrooien met poedersuiker en omringen met de saus.<span class="msoIns"></span></span></p>    <span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; font-weight: normal;">&nbsp;</span>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Eric van Veluwen</span></p>  <p class="MsoNormal">&nbsp;</p>  <!--EndFragment-->

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden