Oriëntaalse gehaktspiesjes

Ingredënt: rundergehakt Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: 10 Bereidingstijd: 10 Ingrediënten: Boodschappen lijstje voor 4 personen

500 gram rundergehakt
1 theelepel zout
mespunt nootmuskaat
mespunt kerriepoeder
mespunt sambal
2 theel. ketjap manis (zoete)
1 teentje knoflook geperst
60 gram gekookte aardappelen (fijn geprakt)
1 eetlepel gesnipperd prei
1 ei Voorbereiding: Kneed al deze ingrediUenten goed door elkaar tot er een stevige bal ontstaat.
Verdeel het gehakt in 8 gelijke porties en rol er pijpen van.
Steek in elke rol een satéstokje. Bereiding: Grilleer de stokjes, terwijl u ze af en toe omdraait, bruin en gaar in ca. 10 minuten.
Dat mag onder of boven de electrische grill zijn, maar natuurlijk ook op de barbecue.

TIP !
Dit gehaktmengsel is heel erg lekker om mini-pangsitvelletjes mee te vullen, die u later frituurt als exclusief borrelhapje.

TIP !
Verstop in de gehaktballetjes eens stukjes banaan zodanig, dat u ze aan de buitenkant niet ziet. Een verrassing als je erin bijt Oorsprong recept en illustratie: Recept :© 1997 't Slagertje Wijnadvies: eenvoudige rode streek-of landwijn Goed wijntje: Côtes du Roussillon - AH Landenwijn Beter wijntje: José de Zarzas - Crianza -Valdepeñas Best wijntje: Côtes du Roussillon - Domaine Sainte Marguerite

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden