Palingpaté

<!--StartFragment-->  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">3 kg verse paling</span></p>  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">e eetlepel boter</span></p>  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">3 eieren</span></p>  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">peper &amp; zout</span></p>  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">3 theelepels whisky</span></p>  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">5 dl slagroom</span></p>  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">500 gr champignons boter</span></p>  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">1 groene paprika</span></p>  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">&nbsp;</span></p>  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">Vil de paling en fileer ze. Haal de kleine graatjes er uit, en verwijder het vet en het tweede vel. Neem een deel van de palingfilets, plet ze en bekleed hiermee een ingevette terrinevorm. Maak van de overgebleven paling en 3 eieren een puree, wrijf dit door een zeef en zet deze koud weg. Breng dit na het opstijven op smaak met peper en zout, whisky en een scheutje room.</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">Stoof de champignons half gaar, ontvel de paprika door ze 10 minuten in een hete oven te blakeren en verwijder het zaad. Snijd ze vervolgens in blokjes. Bestrooi de palingfilets met peper en zout en besmeer ze met een laag palingvulling.<span style="mso-spacerun: yes;">&nbsp; </span>Strooi hierover een deel van de champignons en de paprika. Herhaal deze handeling tot de vorm gevuld is en sluit de vorm af met de reep overhangende paling</span><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;"></span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Pocheer de paté door ze tot de rand van de vorm in een bak met water te zetten in een oven op 90 graden gedurende 45 minuten.</span></p>    <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Laat de paté een nacht in de koeling opstijven en serveer de plakken met geroosterd briochebrood en bijvoorbeeld een kruidenmayonaise.&nbsp;</span></p><p class="MsoNormal">Eric van Veluwen</p><p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;"></span></p>    <!--EndFragment-->

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden