Parijs of Groot Parys?

Voor beide heb ik een zwak. En ze waren er. De een op de buis, de ander in m’n glas. Parijs. Slenterstad, eetstad, cultuurstad. Om voor een weekend even naar toe te rijden. Vroeger deed ik dit regelmatig. Omdat ik er zin in had of was uitgenodigd voor een feestje op zaterdagavond. En waarom ook niet – zover is het niet. Met Groot Parys ligt dit iets anders. Met de auto zou ik er weken zo niet maanden over doen. Dit lijkt me overigens helemaal geweldig, maar dat is een ander verhaal. Ooit gaat het er nog een keer van komen – met een Landrover naar het zuidelijkste puntje van Zuid-Afrika. Want daar ligt Groot Parys – een Wine Estate in Paarl. Erik Verhaak en Mariëtte Ras, verruilden samen met hun twee dochters in 2002 Nederland voor Zuid-Afrika. Fantastisch toch, als je het lef hebt om de boel de boel te laten en je droom tot werkelijkheid te maken. Ze maken er ‘Die Tweede Droom” - vooral mooie Chenin en Chardonnay. Met en zonder hout.
Vorig jaar was ik er een paar dagen tijdens de oogst. Iedereen heeft dan z’n taak. De plukkers, de sjouwers, de driver naar de kelder en Geertrude van de fiches. Voor iedere volle emmer druiven geeft ze een plastic fiche. Geel, roze, rood of blauw. En tussen door wil ze best even op de foto. Aan het einde van de dag worden de fiches ingeleverd en op de werkbriefjes van de plukkers bijgeschreven.

In mijn glas dus Groot Parys, Die Tweede Droom 2009, Chenin ongehout, een ‘enkelwingerdwijn’. Fris, zuiver en bio. Met schroefdop. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden