Partij tegen Champagne

Ik heb een politieke partij opgericht. De oproep om op me te stemmen zie je binnenkort op de verkiezingsborden langs de snelweg, op plakposters onder het viaduct en natuurlijk in de zendtijd voor Politieke Partijen. Ik doe voor de gelegenheid een stropdas om, een net colbertje aan en glimlach zo vriendelijk mogelijk in alle camera’s. Net als een echte politicus strooi ik vlijtig met mijn soundbites, die ik maar blijf herhalen. En dat allemaal om heel Nederland te overtuigen van mijn standpunt: drink geen Champagne met Oud & Nieuw.

 

Geen oplossingen
Een verkiezingsprogramma? Dat heb ik niet echt. En ook geen uitgewerkt beleid. Mijn partij biedt geen oplossingen voor de tekorten in de zorg, voor de problemen rond integratie, laat staan voor de financiële crisis. Maar één ding kan ik wel: de nare bijsmaak rond Oud & Nieuw wegnemen. Ik herhaal mijn standpunt nog maar een keer: drink geen Champagne met Oud & Nieuw.

 

Radicaal tegen mousserend
Ik licht mijn standpunt graag toe bij Pauw & Witteman, Den Haag Vandaag en bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. En speciaal voor By the Grape zet ik mijn overtuiging ook hier uiteen. Die is tamelijk radicaal. Ik ben niet alleen tegen Champagne, maar ook tegen Prosecco, tegen Cava en tegen andere droge mousserende wijnen tijdens Oud & Nieuw.

 

Zuur, zuur, zuur
Het probleem zit ‘m hierin: goede Champagne en andere mousserende wijn heeft een verrukkelijke subtiele, elegante en friszure smaak, met mooie mineraliteit en charmante bubbeltjes. En die bijzondere, die unieke en die verleidelijke smaak kun je niet meer waarderen als je vette en zoete dingen hebt gegeten. Dan smaakt Champagne alleen maar zuur, zuur en zuur.

 

Glas leegkieperen
Geen wonder dat de meeste mensen om twaalf uur beleefd wat van hun glas nippen en daarna niet weten hoe snel ze het moeten leegkieperen in een kerststukje of in de voortuin. Mijn oplossing voor dit probleem: bewaar de Champagne tot je Nieuwjaarsbrunch. En drink met Oud & Nieuw wat anders: een zoete mousserende wijn, lekker stevig rood of voor mijn part een biertje. Maar drink geen Champagne met Oud & Nieuw.

 

Nooit meer Champagne
En dan leunt Matthijs van Nieuwkerk naar voren en vraagt: "Maar mogen we van u dan nóóit Champagne drinken?" Ik glimlach nog een keer naar de camera’s, knipoog naar Matthijs en zeg: "Zeker niet. Drink zoveel en zo vaak mogelijk Champagne, om eider feest te vieren en om elk verdriet te verdrinken. Maar alleen niet, ik herhaal: niet, met Oud & Nieuw."

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden