Pasta met verse rode peper en kruiden

Er zijn meer dagen dan kerst, deze week. Dagen waar een budgetrecept met een budgetwijn passen.

Onno Kleyn geeft wijnadvies bij dit gerecht: Italiaanse wijn via een omweg

Voor 4 personen

  • 500 g lange pasta, zoals fettucine
  • 125 ml olijfolie
  • 5 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3-4 verse, kleine rode pepers zonder zaad en in ringetjes
  • 4 ansjovisjes, fijngehakt
  • 1 volle hand platte peterselie, grof gehakt
  • 1 kleine hand oregano, fijngehakt
  • 1 kleine hand basilicum, fijngehakt
  • 2 eetlepels citroensap
  • geschaafde parmezaan, om te serveren

Breng een ruime pan gezouten water aan de kook. Kook de pasta al dente en giet af. Doe ondertussen olijfolie, knoflook, pepers en ansjovis in een steelpannetje op laag vuur en fruit tot de knoflook licht goudgeel is. Neem van het vuur.

Voeg het oliemengsel bij de uitgelekte pasta, samen met peterselie, oregano, basilicum en citroensap. Schep om en serveer met geschaafde parmezaan.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden