Pastei van everzwijn uit de achtertuin

<!--StartFragment-->  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">250 gram vet spek</span></p>  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">250 gram vlees afsnijdsels (parures)</span></p>  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">250 gram lever (van wild)</span></p>  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">100 gram ganzen-, of eendenlever</span></p>  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">50 gram boter</span></p>  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">40 gram paddestoelen</span></p>  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">1 takje tijm</span></p>  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">4 sjalotten</span></p>  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">1 laurierblaadje</span></p>  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">6 eidooiers</span></p>  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">1,5 dl Madera</span></p>  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">1,5 dl gereduceerde gevogeltefond</span></p>  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">½ dl. <span style="mso-spacerun: yes;">&nbsp;</span>Cognac</span></p>  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">&nbsp;</span></p>  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">300 gram vetspek in dunne brede plakken gesneden</span></p>  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">Spek, wild vlees, en de lever tot blokjes snijden en in de braadslede snel aanzetten. Paddestoelen en kruiden toevoegen, omscheppen en uit de pan halen en af laten afkoelen. De madera, de cognac en het gevogeltefond in de braadslede snel afblussen, en het geheel in de blender fijn maken. Vlees, kruiden mengsel door de10 mm. plaat van de vleesmolen draaien en mengen met de eenden/ganzenlever, de tijm en de paddestoelen en de eidooiers. Naar eigen inzicht extra garnituur erbij doen als bijvoorbeeld, bessen, noten of kruiden.</span></p>    <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">In een met vetspek beklede terrine storten, al dan niet met garnituur en in 45 minuten op 90 graden in een waterbak in de oven pocheren.</span></p>  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="font-family: 'Times New Roman';">Eric van Veluwen</span></p>  <!--EndFragment-->

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden