Pinot Noir is overal

www.jancisrobinson.com

Vorige week kreeg ik een bloedtransfusie in de vorm van Bourgogne 2008, tijdens uitgebreide proeverijen van dit intrigerende oogstjaar. Tussen de 27 proeverijen in wilde ik zo min mogelijk andere afspraken hebben, al had ik op maandag een etentje en ging ik op donderdag naar een toneelstuk.

 

Zowel fruitig als fris
Maar dinsdag en woensdag was er tijd voor een rustige maaltijd thuis en had ik, geloof het of niet, zin in een glas wijn. Om het spannend te houden, maakte ik een heel ander type Pinot Noir 2008 open: Tapanappa, Foggy Hill Pinot Noir 2008, Fleurieu Peninsula. Tot mijn verbazing bleek dit een heerlijke onderbreking van al die Pinot Noirs uit de Bourgogne. De wijn is zowel fruitig als fris, maar zeker niet eenvoudig.

 

Koel klimaat
De Foggy Hill Vineyard ligt op een naar het noordwesten gerichte helling, op ongeveer 300 meter hoogte en midden in Aur, de schapenboerderij van de eigenaar van Tapanappa. Het klimaat is er heel koel, vochtig en gelijkmatig. De 2008 is nu prachtig op dronk; het restje in de fles was afgelopen zondag nog steeds erg lekker als aperitief voor we naar de nieuwste film van George Clooney gingen (ik vond hem minder spannend dan de recensies doen geloven).

 

Wijn komt eraan
Ik zie dat de Foggy Hill op dit moment alleen nog via de website van Tapanappa en elders in Australië te krijgen is, maar hij is ook onderweg naar Engeland – en wie weet naar het Europese vasteland. Let dus op of je ’m tegenkomt!
 

 

Tapanappa, Foggy Hill Pinot Noir 2008
Fleurieu Peninsula, Australië

Meer weten? Kijk op www.jancisrobinson.com
Vertaling en bewerking: Anda Schippers

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden