Port de ultieme verleiding

“Het draait allemaal om dat zachte, zoete, romige gevoel op je tong”, schrijft Mac van Dinther in de bijlage van de Volkskrant. Net zoals de druif de wijn maakt, bepaalt de smaak van de bonen die van de chocolade. “En doorsnee bonen”, schrijft Mac, “leveren doorsnee chocolade.” Ik kan me daar wel in vinden, want netzomin kun je van slechte druiven een goede wijn maken – of een goede port. En onlangs had ik er zo eentje, zo’n waanzinnig lekkere ruby - met de naam ‘Six Grapes’. Even denk je: 6 grapes – 6 druivenrassen in de port…? Maar nee, het is een soortement van kwaliteitsindicatie, die de familie van oudsher gebruikte. Hoe meer druifjes hoe beter en 6 was de max. Die port werd bij voorkeur door de familie zelf op gedronken. Geen slecht idee! Het beste dus. En toen ik afgelopen zaterdagavond het verhaal van Mac las, dacht ik nog maar aan een ding…. aan de ultieme verleiding – aan zo’n groot, donker, afgebroken stuk van de beste en meest romige chocolade en dan daarbij… een glas van die Six Grapes met de geur en smaak van rijpe pruimen en kersen. Juliette Binoche zou met die combi volgens mij hartstikke jaloers zijn.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden