Prijs-kwaliteitverhouding van wijn

Wij Nederlanders zijn gek op een goede prijs-kwaliteitverhouding, klinkt logisch. Veelal komen er mensen in de winkel die op zoek zijn naar een fantastische fles wijn voor weinig geld. Ik stel hen dan ook veelvuldig teleur wanneer ik zeg dat je voor een ton geen groot huis, voor honderd euro geen snelle auto, voor een tientje geen eerlijke fiets en voor een twee-drie euro geen fantastische wijn hebt. De meeste mensen hebben daar begrip voor, want het klinkt logisch.

Wat minder logisch klinkt is dat mensen op zoek zijn naar een hoge prijs-kwaliteitverhouding. Ikzelf zoek altijd naar een lage prijs-kwaliteitverhouding. Wanneer je voor 10 euro een wijn hebt die je 10 punten geeft, dan heb je dus een prijs-kwaliteitverhouding van 1. Heb je voor 5 euro een wijn van 10 punten, dan heb je een prijs-kwaliteitverhouding van 0.5. Logisch toch?

 

Toch gek dat we al jaren verkeerd spreken over deze o zo belangrijke verhouding... Wijnen waar ik bijvoorbeeld een groot fan van ben zijn de wijnen van het wijnhuis Rupes, met name de volfruitige combinatie tussen Shiraz en Malbec

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden