Proefnotities van de man. Wellustig

Een vinoloog in opleiding word ik genoemd of te wel een wijnkenner in de maak. Naast mijn gedrevenheid in de wereld van de wijn ben ik ook een idealist in iets wat men ook wel liefde noemt. Ik wil graag onderzoeken in hoeverre ik mannen kan beoordelen zoals ik dat doe met een wijn. De geur, kleur, smaak, afkomst, opvoeding, karakter en persoonlijkheid. Als je een wijn niet lekker vindt, is er geen man overboord. Je drinkt die wijn gewoon niet meer.

Complexe Bordeaux
Zou het daarom niet veel gemakkelijker zijn als ik de mannen die ik tegenkom objectief beoordeel aan de hand van proefnotities. Om zo echte kwaliteit te kunnen signaleren en aangezuurde wijn zo snel mogelijk kan leeggieten boven de gootsteen. In mijn verliefdheid zijn al vele soorten mannen de revue gepasseerd. Van de eerste foute bulkwijn in een nog foutere dorpsdiscotheek tot een volle complexe Bordeaux waarmee je samenwoont tot aan een prikkelende one night bubbel.

Wellustig
Jij bent jonger. Ik ben ouder.
Het is complex, maar makkelijk drinkbaar.
Het bruist van de geilheid, zo wellustig als alleen maar een echte millésime Champagne kan zijn.
Je bent geen synthetische Cava, geen gemakkelijke vakantieliefde. Ook de verlopen hipheid van een Prosecco komt niet bij je in de buurt. Een ordinaire Sekt van Duitse origine zou eenvoudigweg een belediging zijn. Neen, niks van dit alles, je bent een knoeperd uit een uitzonderlijk goed jaar, een millésime Champagne met druiven van één enkel oogstjaar.
Je bent geboren door de méthode champenoise. Hierbij vindt de tweede vergisting plaats in de fles. Dode gistcellen breken zich langzaam af en hierbij ontstaan er heftige smaken zoals toast, acacia of vers brood. Je bent een verrassend ongelukje van je vader Dom Perignon Een heel imperium heeft hij om jou heen gebouwd. Het is dan ook geen wonder dat je wel wat moeite mag doen om bij jou te zijn. Een fles van jouw spannend schuim kost al snel een slordige driehonderd euro. Je bent alleen te proeven als Brut, je lichaam is droog getraind, door het lage percentage suiker in de liqueur d’expédition.
Bijna ga ik je proeven. De flûte is gepoleerd met een zachte droge doek, mijn glas licht gerond. Ik heb ongelooflijke dorst. Nog even wachten voordat ik mijn binnenste het genot laat voelen van je spuitende nat.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden