Pure wijn uit Zuid-Afrika

Het mag weer. Zuid-Afrikaans, het mag weer. 'We' hebben ze een tijdje gemeden, want de kwaliteit was niet zoals we die wilden, wat dat dan ook betekenen mag. 

Keurige wijn
In ieder geval mag ik bekennen dat mijn eerste grote orders wijn uit Zuid-Afrika waren. Uiteraard wel onberispelijke en keurige wijnen, die de namen droegen van de founding fathers als Jan Bolland Coetzee, Jordans en meer van die - in mijn dagen - onbekende namen, maar met grote smaken. Bovendien bleken vele van deze grote wijnmakers ook nog Nederlandse roots te hebben, dus dan mocht het zeker wel!

Culinair epicentrum
En al helemaal voor Apeldoorn, een plaats die je twaalf jaar geleden nog moest aanduiden als 'ergens achter Amersfoort'. U begrijpt, we boerden niet in het culinair epicentrum van Nederland. De smaken waren zuiver, al lang voor de vreselijke term 'unwooded' chardonnay werd bedacht. Zuiver en puur en waarlijk, smakend naar echte wijn én zelfs al best een beetje aan de prijs!

Enthousiaste ambassadeurs
Dus als ik er vrolijk van werd, waarom mijn gasten dan niet? Bovendien werden ze door enthousiaste ambassadeurs aan de man gebracht en dat vond ik ook heel wat waard. We waren tenslotte met z'n allen bezig om een leuk leven om onze dagelijkse bezigheden heen te creëren, nietwaar? Begrijpt u me vooral goed, ik heb het hier niet over die excuustruuserige nepwijn, die je hooguit aan opgewaardeerde breezersletjes slijt. Nee, ik heb het hier over kwaliteitswijn; weliswaar uit de (hoe is het mogelijk) cool climate areas, dus serious wine-business.

Baaie lekker
Bovendien kunnen ze tegenwoordig zeer klimaatneutraal naar uw plaatselijke slijter worden getransporteerd zodat u zich gerust, al klimaatonvriendelijk winden latend, aan een baaie lekkere wijn kunt laven.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden