Puur natuur wijnproeverij

Wijnproeverij! Met dat woord op de lippen mocht je me lang geleden uit de zaligste dromen wakker maken. Je hoefde het woord maar te fluisteren, en ik stond al naast m’n ledikantje, glas in de hand, klaar om waar dan ook naar toe te gaan. Want er is maar éen wijze om wat van wijn te weten te komen, en die is: veel proeven. Urenlange reizen in boemeltjes, streekbussen, Citroen Ami’s waar de doorroestte bodemplaat uitviel, m’n ziel en zaligheid had ik er voor over om ergens langs de proeftafels te struinen.

Kieskeurig
Terecht. Maar op een gegeven moment, zeg zo halverwege het basisonderwijs van je wijnopleiding, begin je kieskeuriger te worden. Je bent niet meer overal voor wakker te porren. Slechts als er echt interessante wijnen te proeven zijn, wijnen die wat toevoegen aan je kennis. En overkomt het je, zoals mij, dat je beroeps wordt, dan verdwijnen de uitnodigingen voor proeverijen bijna ongezien in de papierbak. Zoals Naomi Campbell zei: "voor minder dan het allerbeste kom ik m’n bed niet uit." Want waarom zou ik? De flessen komen wel naar mij.

Verhalen van kunstenaars
Maar wat het omfietsen waard blijft: een proeverij van lekkere wijnen en hun makers. De verhalen horen van de kunstenaars die van druiven zoiets lekkers weten te maken. Dus zelfs al was het midden in de nacht, ik zal er zijn, op 22 november bij Vleck, www.vleck.nl, bij de puurnatuurwijnproeverij met 26 wijnboeren – en hun wijnen natuurlijk. Het feest is in de stad Amsterdam, 1e Helmersstraat 63, van 14.00 tot 18.00, toegang € 10,- per persoon.
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden