PVDVD

Zo is er altijd wat. Heb je alles gehad, valt ook het kabinet nog. Wees dan toch ook wat voorzichtiger! Olifant! Zitten we weer met de brokken. Gek genoeg gaat het daarna nooit over de belangrijkste vraag, de vraag waar het tenslotte om draait op deze planeet: wat moet je daar nou bij drinken?
Zelf weten ze het niet. Wisten ze het wel, dan waren ze niet gevallen, Bos, Balkende, Balkenenden, of hoe die ook heet, en Rouwfoet (“hè Wouter, wat ben ik blij dat je nu eindelijk eens ouderwets welopgevoede vriendjes meebrengt om te spelen”). Wisten ze het, dan hadden ze de biodynamische huiswijnen van de Roussillonfamiliefirma Cazes geschonken, wijnen waar een ieder zich in kan vinden, wijnen vol persoonlijkheid en toch ieders vriend, en was alles goed afgelopen en hadden we ook nog meer gouden plakken gewonnen dan wie dan ook bij hoe heten die winterwedstrijden ook weer waar iedereen het over heeft. En in Uruzgan.
U kent ze niet? Wit van muscat en wat viognier, sappig smakend naar, inderdaad, muskaatdruiven en geurend naar bloesem, goed droge sappige vrolijke rosé, en vriendelijk rood vol vrolijk rijp fruit, beide van syrah en merlot. De ideale huiswijnen: makkelijk, gezellig, altijd van de partij – elke fatsoenlijke partij - geen kwaad woord en toch gesprekstof. Wijnen waarvan iedereen blij verrast zegt: wat is dit lekker en verstandig en goed voor iedereen en ook nog voor m’n portemnonee!
Op de familie Cazes kunnen we niet stemmen, want het zijn buitenlanders én ze hebben wel wat beters te doen, namelijk lekkere wijn maken, dus wordt het wat mij betreft de PVDVD. U weet wel, de Partij Van De Vrijmoedige Drinkers.

 

Domaine Cazes, Le Canon du Maréchal, vin de pays des côtes catalanes wit, rosé en rood 2008 € 6,30 (tot 1 april € 5,95, € 33,50 per zes)

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden