Relaxte rode wijn – dat moet wel Australisch zijn

www.jancisrobinson.com

Dit Britse koopje is een speciale botteling, gemaakt voor Wine Rack (een Britse keten van wijnhandels) door Yering Station. Dat ligt in de Yarra Valley, een van de koelere regio’s in Australië (ook weer niet zó koel: in februari was dit het hart van de bosbranden).

 

Van deze wijn wil je een tweede glas
Ik hoorde uit betrouwbare bron dat alle druiven voor deze wijn uit de Yarra Valley komen, ondanks dat er ‘Victoria’ op staat. Yarra Valley is een van de beste plekken voor pinot noir in Australië. Enorme concentratie of houtrijping zul je in deze wijn niet vinden, maar het is een heerlijke, geurige, makkelijke, relatief verfijnde bewerking van de rode Bourgognedruif, met ruim voldoende frisheid om een tweede glas te willen. De wijn is klaar om te drinken en zal er met de tijd niet beter op worden. Meteen opdrinken dus.

 

De wijnmaker weet wat hij doet
Deze Pinot Noir is een blend van allerlei restjes – sorry, percelen – wijn, en is gemaakt door de nieuwe head winemaker van Yering Station, Willy Lunn. Hij begon zijn carrière in de kelders van Petaluma. Daarna werkte hij o.a. samen met Rollin Soles in het wijnbedrijf Argyle in Oregon, wat zijn gevoel voor Pinot Noir zeker geen kwaad heeft gedaan.

 

Gewoon drinken
Je zou deze lichte, zachte rode wijn kunnen drinken met een stuk verse geitenkaas erbij. Of, en dat is vrij ongewoon voor rode wijn, gewoon zonder iets erbij.

 

Mountain Pass, Pinot Noir 2008, Victoria

Deze wijn is alleen te koop in het Verenigd Koninkrijk.
 

Meer weten? Kijk op www.jancisrobinson.com
Vertaling en bewerking: Anda Schippers

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden