Riesling: Nederland-Duitsland

Nederland - Duitsland, het is me wat, ieder jaar met voetballen balen we weer, of in ieder geval eens in de vijf jaar. Ik hou het niet zo bij met dat voetballen en oranjegevoel. En zolang we in het volkslied nog allerlei Duitsche proza hebben, moet je niet bij mij aankomen met die ‘40-‘45 grapjes. Bovendien mag je daar bij onze buren gewoon lekker harder rijden en zijn er aanzienlijk minder van die zielige file-tjes; zo, dat is er ook maar uit.
 
Duitsland tegen Nederland
Wijn, dat proberen we nu ook al een paar jaar hier in den Lande; wit: het gaat  redelijk tot uitstekend zelfs (Achterhoek, Overijssel, Brabant- Made). Maar rood, dat moeten we nog even leren, die Regent druif wil maar niet lekker uit die fles komen. Nee dan wit, of zelfs rosé, dat smaakt meestal toch naar onze buurwijn. Heet vaak ook zo, smaakt idem, of in ieder geval zoals wijn uit die regio; en zelfs het druivenmateriaal komt daar vandaan.Dus we maken eigenlijk ook Duitsche wijn?
 
Duits in Bockbeutels
Nu heb ik een goede kennis, die helemaal wild enthousiast is van Duitse wijnen en dan met name Riesling en die zelfs koelers heeft waar 'heuse Bocksbeutels' in passen en die zich af en toe scheel betaalt aan andere dure wijn afkomstig van Duits druivenmateriaal. 
Aangezien ik er af en toe ook op plezante wijze mee geconfronteerd word, heb ik ook wel weer wat met die Riesling, met die mooie Goût de Pétrol, kan goddelijk lekker zijn bij het verboden ganzenlevertje, heerlijk bij salades met “animale ” tonen, gulzige geitenkazen en zelfs zonder er bij te eten.

Toch rare menschen, die Nederlanders...

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden