Riftkoekjes (rösti)

  • Geplaatst op
  • Door Eric van Veluwen
  • Geplaatst in recept, Rösti
  • 0

 300 gram aardappels

200 gram koolrabi

 

100 gram boter

 

½ dl. maïs olie

 

peper & zout

 

2 eetlepels aardappelzetmeel

 

1 ei

 

1 eetlepel komijnzaad

 

 

 

De aardappels en de koolrabi schillen en op een schaaf in reepjes snijden. Niet wassen, maar mengen met het aardappelzetmeel, het ei en het komijnzaad.

 

Op smaak brengen met het peper & zout en in de voorverwarmde tefalpan kleine schepjes hiervan bakken in ruim boter en iets maïsolie.

 

Mooi bruin bakken en op een keukenpapier uit laten lekken, eventueel nog nagaren in de oven als ze dikker zijn dan een centimeter. Lekker met losgeroerde crème fraiche en kruiden.

   

Eric van Veluwen

     

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden