Rode wijn in een waterflesje

Bijna twintig films in twee weken? Ach, dat hoort nu eenmaal bij het filmfestival en ik doe er al jaren graag aan mee. Gemakkelijk praten natuurlijk, want ik woon en werk in Rotterdam. Maar nooit eerder heb ik ervaren dat film en realiteit zo dicht bij elkaar lagen. Het is eigenlijk te bizar voor woorden.

Het was namelijk de bewuste vrijdag na het middaggebed, toen velen hoopten dat Mubarak zou aftreden. Op dat moment zat ik te kijken naar een jonge Iraanse studente in Parijs, die bijna panisch bezig was te achterhalen hoe het haar familie en vrienden verging in Teheran - tijdens de opstand in 2009. Twitterberichten, onscherpe I-phone beelden, Internetnieuws en Youtube filmpjes kwamen via een groot scherm overweldigend de bioscoopzaal in. Terwijl op dat zelfde moment in Egypte deze tot film gemonteerde realiteit een keiharde actualiteit was.

Evian Rouge

Bijna onwerkelijk en ik was blij met mijn 'Evian Rouge´. Normaal gesproken mag er geen druppel drank een bioscoopzaal in, maar tijdens het festival is dit anders. Opvallend overigens, dat er ieder jaar weer een andere wijnsponsor is. Dit jaar Jacob’s Creek per glas en voor in de zaal flesjes prosecco, rood, wit of rosé van een onbekend merk. Tegenwoordig neem ik voor dergelijke gelegenheden m'n eigen ´Evian Rouge´ mee. Een waterflesje gevuld met iets lekkers, meestal iets roods, variërend van Bourgogne tot Nederburg. Die middag was het een Côtes du Rhône Village.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden