Rode wijn: water erbij en roeren

Nu het voorjaar weer zo goed als op de stoep staat, keren de gedachten zich vanzelf richting zomerse zaken als kamperen. Ik hou van het geklungel in en om een tent; het leven op je knieën, zogezegd. En ik hou van die vaak zo vernuftig ontworpen spullen die je er allemaal bij nodig hebt, zoals prachtige kooktoestellen (waarbij het deksel ook dienst doet als pannetje), opvouwbare jerrycans en nestjes lichtgewicht bestek.

 

Jammer genoeg gaan rondtrekken met een tentje en wijn drinken niet heel goed samen – glas is gewoon niet zo handig in primitieve omstandigheden. En wie nog steeds denkt dat het niet uitmaakt waar je je wijn uit drinkt, moet het gewoon maar eens uitproberen met verschillende soorten glazen en een paar plastic bekers. Dan weet je het snel genoeg.

 

Ooit las ik eens een artikel in een fietsblad over lekker koken en eten tijdens een fiets-kampeertocht. Daarin werd aanbevolen om je fles wijn over te schenken in een bidon of plastic waterfles, om zo gewicht te besparen. Ja, die wijn zal heerlijk zijn, na een dag klotsen in de fietstas onder de hete zon!

 

Maar het kan nog erger. Want voor de echt sportieve vakantieganger, de bergbeklimmer die met al zijn spullen op de rug langs afgronden balanceert, is er rode wijn in poedervorm van het merk Trek’nEat. Eén zakje levert 200 ml wijn op met een alcoholgehalte van 8,2% en kost € 3,95. Is het erg koud daarboven en/of zit je in de eeuwige sneeuw? Geen nood, want er is ook een mulled wine, een soort Glühwein dus, waar (neem ik aan) heet water bij moet: een kopje Nescafé met wijnsmaak.

 

Natuurlijk wilde ik deze vondst voor mountaineering gourmets direct proeven. Helaas is het product ‘tijdelijk niet beschikbaar’. Wegens enorme populariteit? Of eh, omdat het misschien niet zo goed valt?

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden