Ruit&Rijst en hun lipgevoel

Ruit:
Wijnbedrijven delen graag hun waar met wijnschrijvers. Zo ontving ik deze week een spannend doosje met daarin vier glazen wijn. Of beter gezegd vier glazen met wijn, nog nauwkeuriger plastic glazen met wijn dichtgeplakt met folie. Kreeg jij ze ook?Rijst: Jep. En ik vond het meteen spannend want anders, maar dacht ook: why? En when? Wat vind jij er van, Ruit?

Ruit:
Mijn eerste reactie was negatief. Maar waarom? Mag wijn niet in plastic? Ja, een deel van mij heeft daar inderdaad moeite mee. Dat deel vindt dat wijn meer verdient en is een footstepdenker dat verlangt naar minder spullen, spullen, spullen. Het andere deel in me probeert er door een andere bril naar te kijken. Dit product lijkt meer bestemd voor een milieu-onbewuste eenzame vrouw op haar hotelkamer. Okay dacht het eerste deel, en ik verplaatste mezelf naar die situatie en pakte het glas fictief uit de minibar. Ik haalde het folie er van af en zette het glas aan mijn lippen.

Rijst:
Oh, zat jij daar? Ik was in gedachte op een popfestival of ik kocht iets bij een take away sushi bar... Eenzaam op een hotelkamer? Dan ga ik nog eens proeven. Haalde jij het folie er helemaal in een keer vanaf? Ik liet het eraan. Maar toen, aan je lippen en...

Ruit:
Ik sneed bijna mijn lip open. Nee dat is niet waar, maar zo’n harde, scherpe rand is weinig charmant. Koop jij op popfestivals ook bier in een plastic met folie? Zo van, dat hoort erbij?

Met de wijn zelf was overigens weinig mis. Het is zo’n typische technisch correcte wijn. Fout zijn ze niet, maar ze zijn ook futloos, zo niet alive and kicking.

Rijst:
Het 'glas' heeft een raar randje. Het is een soort drempel waar je lippen zich omheen moeten krullen. Dat maakt het drinken iets lastiger. Misschien dat ik ook daarom minder enthousiast ben over de smaak van de wijn dan jij, die overigens wel fris was. Iets waaraan kleine flesjes nogal eens lijden. De vuldatum bovenop is wat waard. Heel goed.

Cefour Selection Chardonnay, USA € 2-3 per glas www.groupelfe.com

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden