Ruit&Rijst schenken wijn van de week: Bio Saint Roche Rouge

Ruit&Rijst schenken wijn van de week
 
Vandaag: de Bio Saint Roche Rouge uit de Gard
Domaine de Tavernel
Vin de Pays du Gard (Languedoc), Frankrijk
€ 4,99
 
Ruit:
De bio Saint Roche rosé die jij tipte, had mijn kleine Appie niet, maar wel de rouge. Er staan sowieso steeds meer bio-duurzaam-de-taart-eerlijk-verdelen-wijnen bij Albert Heijn. De Fairtradewijnen van Thandi bijvoorbeeld en de groene wijnen van Torres. Tof dat dat zo’n ding aan het worden is, wat jij?
 
Rijst:
Biologisch en biodynamisch: ik vind het helemaal goed, natuurlijk. Vooral omdat steeds meer wijnmakers ontdekken dat hun wijnen er lekkerder, voller en unieker van worden. Zo'n Saint Roche rosé, trouwens winnaar van het Proefschrift roséconcours afgelopen 7 juni, is zomaar zuiver, sappig en makkelijk maar wel met inhoud. Maarre, wat vond je van de rode Saint Roche?
 
Ruit:
Ik vond hem te goedkoop en dat voor een biowijn. Ik vraag me af waar dergelijke wijnmakers van leven. Mij beviel vooral zijn eerlijke smaak. Hij leek in niks op de dikke Argentijn die ik even daarvoor proefde. De Saint Roche rouge heeft juist een mooie zachte structuur, fijn rustiek paars fruit, bedeesde kruidigheid en voldoende spanning. Dit weekend schenk ik hem gekoeld bij mijn bbq-feestje. Heb jij nog een eettip voor me?
 
Rijst:
Die dikke Argentijn werkt inspirerend. Wat denk je van een malse rib eye van de pampa's met swingende tomaatsalsa erbij? Of lekker mediterraans: koude ratatouille van geroosterde aubergine en courgette met rulle, rinse geitenkaas erover. Andere tip: teken de petitie biologisch BTW vrij op www.biobtwvrij.nl. Wordt die Saint Roche nog goedkoper. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden